متقاعدسازی از طریق نقل داستان
✔️ کوین هوگان در کتاب خود به نام «۵۳ اصل متقاعدسازی» مینویسد: استفاده از داستان یکی از ابزارهای قدرتمند تاثیرگذاری بر مخاطب محسوب میشود. استفاده از داستانگویی به عنوان ابزاری برای متقاعدسازی نیازمند رعایت ترفندهای مختلفی است که برخی از آنها عبارتند از:
◽️۱. هرگز بیهدف داستان نگویید
قبل نقل یک داستان از خودتان بپرسید: قصدم از گفتن داستان مدنظرم چیست؟ پیام اصلی داستان چیست؟ آیا برای سرگرم کردن مخاطب داستان میگویم یا هدف خاصی دارم؟ نقل داستان به برآورده کردن هدفم از گفتگو چه کمکی میکند؟
یادتان باشد، بعضیها میخواهند با نقل داستان کاری کنند که دیگران از آنها خوششان بیاید که اصلاً هدف خوبی نیست و تاثیر چندانی نخواهد داشت.
◽️۲. به بازخوردهای مخاطب توجه کنید
متاسفانه اکثر مردم چنان غرق در حرافی میشوند که اصلاً متوجه نمیشوند طرف مقابل حواسش جای دیگری است و دیگر حرفهای آنها را دنبال نمیکند. پس همواره به بازخوردهای کلامی و غیرکلامی مخاطب توجه کنید و مراقب باشید با نقل داستانهای طولانی، آنها را خسته و کسل نکنید.
◽️۳. آن چه شما میگویید با آن چه مخاطب میشنود، فرق دارد
مردم داستانی را که میشنوند بر اساس باورها، ارزشها و منافعشان تفسیر میکنند. پس اصلاً بعید نیست که برداشت مخاطب از داستان، با منظور شما همخوانی نداشته باشد. پس قبل از نقل هر داستانی، به باورها، ارزشها و منافع طرف مقابل فکر کنید و مطمئن شوید که نقل داستان، نتیجه مورد نظرتان را به همراه خواهد داشت.
◽️۴. داستان خوب نه خیلی کوتاه است و نه خیلی طولانی
یک داستان مناسب معمولاً حدود ۴ دقیقه طول میکشد و تقریبا در هر نیم ساعت میتوانید یک داستان تعریف کنید. در گروههای کوچک باید داستانتان را فشردهتر و خلاصهتر کنید ولی برای گروههای بزرگتر میتوانید داستانی طولانیتر مثلاً ۶ یا ۷ دقیقهای نقل کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.